Yesaya 4

4:1 Bani ari ai jorotan ni pitu naboru ma sada dalahi, nini: Sipanganonnami pe ipangan hanami, anjaha hanami mansarihon parhiouonnami, asal ma marpanggorani bamu hanami; padaoh ham ma habadoron humbannami. (1 Mus. 30:23; 1 Sam. 1:5, 6.) 4:1 Pada waktu itu tujuh orang perempuan akan memegang seorang laki-laki, serta berkata: “Kami akan menanggung makanan dan pakaian kami sendiri; hanya biarlah namamu dilekatkan kepada nama kami; ambillah aib yang ada pada kami!”
4:2 Bani ari ai jenges anjaha marmulia ma tunas ni Jahowa, anjaha gogoh ni tanoh in gabe hasangapon ampa hajagaron ma bani na maluah humbani Israel.(bd. 11:1; Jer. 23:5; 33:14-16; Sak. 3:8; 6:12.) 4:2 Pada waktu itu tunas yang ditumbuhkan TUHAN akan menjadi kepermaian dan kemuliaan, dan hasil tanah menjadi kebanggaan dan kehormatan bagi orang-orang Israel yang terluput.
4:3 Jadi sagala na tading i Sion anjaha na teba i Jerusalem, goranon ma sidea na mapansing, ai ma sagala halak na dob tarsurat hu hagoluhan i Jerusalem, (Luk. 10:20.) 4:3 Dan orang yang tertinggal di Sion dan yang tersisa di Yerusalem akan disebut kudus, yakni setiap orang di Yerusalem yang tercatat untuk beroleh hidup,
4:4 ai ma dob iburihi Jahowa dungut humbani boru Sion, anjaha iayubkon utang daroh ni Jerusalem hun tongah-tongahni marhitei tonduy panguhumion ampa tonduy ma mammosogkon. (Sak. 13:1; Mat. 3:11.) 4:4 apabila TUHAN telah membersihkan kekotoran puteri Sion dan menghapuskan segala noda darah Yerusalem dari tengah-tengahnya dengan roh yang mengadili dan yang membakar.
4:5 Jadi adongkonon ni Jahowa na ibabou ni sab dolog Sion ampa ibabou ni ganup partumpuanni hombun arian pakon timus ampa sondang ni apuy na gara borngin; tongon, ibabou ni haganupan ai hasangapon ni Jahowa do pangondingi ampa panlinggomi; (2 Mus. 13:21; 40:34, 38.) 4:5 Maka TUHAN akan menjadikan di atas seluruh wilayah gunung Sion dan di atas setiap pertemuan yang diadakan di situ segumpal awan pada waktu siang dan segumpal asap serta sinar api yang menyala-nyala pada waktu malam, sebab di atas semuanya itu akan ada kemuliaan TUHAN sebagai tudung
4:6 gabe parlinggoman ma ai arian humbani na milas, anjaha gabe haporusan ampa panisiouan humbani haba-haba ampa udan. (bd. 24:4, 5.) 4:6 dan sebagai pondok tempat bernaung pada waktu siang terhadap panas terik dan sebagai perlindungan dan persembunyian terhadap angin ribut dan hujan.
<< Yesaya 3 Yesaya 5 >>