Hosea 6

6:1 Eta, mulak ma hita bani Jahowa! Tongon, Ia do na mamparsilbak, tapi Ia do na pamalum hita; Ia do na mangugahi, tapi Ia do na manambari hita. (bd. 5:14; 5 Mus. 32:39; Job 5:18; Jes. 30:26.) 6:1 “Mari, kita akan berbalik kepada TUHAN, sebab Dialah yang telah menerkam dan yang akan menyembuhkan kita, yang telah memukul dan yang akan membalut kita.
6:2 Dob dua ari pagoluhonni do hita, patolu-arihon ipapuho do hita, ase manggoluh hita i lobeini. (Jes. 26:19; 1 Kor. 15:4.) 6:2 Ia akan menghidupkan kita sesudah dua hari, pada hari yang ketiga Ia akan membangkitkan kita, dan kita akan hidup di hadapan-Nya.
6:3 Botoh hita ma anjaha haringgaskon hita ma na manandai Jahowa; sai na poltak do Ia songon buha siang ari, sai na roh do Ia banta songon udan, songon udan mula-mula na mangarbahi tanoh. (2 Sam. 23:4; Ps. 72:6.) 6:3 Marilah kita mengenal dan berusaha sungguh-sungguh mengenal TUHAN; Ia pasti muncul seperti fajar, Ia akan datang kepada kita seperti hujan, seperti hujan pada akhir musim yang mengairi bumi.”
6:4 Aha do tarbahen Ahu bam, ale Efraim? Aha do tarbahen Ahu bam, ale Juda Ai songon hombun sogod-sogod do holongnima, songon namur na podas habang. (bd. 13:3.) 6:4 Apakah yang akan Kulakukan kepadamu, hai Efraim? Apakah yang akan Kulakukan kepadamu, hai Yehuda? Kasih setiamu seperti kabut pagi, dan seperti embun yang hilang pagi-pagi benar.
6:5 Halani ai hubogbog do sidea marhitei nabi-nabi, hubunuh marhite hata na humbani pamanganku ase poltak uhurhu songon haliharon. (1 Raj. 19:17; Jer. 23:29.) 6:5 Sebab itu Aku telah meremukkan mereka dengan perantaraan nabi-nabi, Aku telah membunuh mereka dengan perkataan mulut-Ku, dan hukum-Ku keluar seperti terang.
6:6 Ai idop ni uhur do na huharosuhkon, sedo galangan, panandaion pasal Naibata, sedo galangan situtungon. (1 Sam. 15:22; Pod. 21:3; Mat. 9:13; 12:7.) 6:6 Sebab Aku menyukai kasih setia, dan bukan korban sembelihan, dan menyukai pengenalan akan Allah, lebih dari pada korban-korban bakaran.
6:7 Igalar sidea do padan i huta Adam; mangosei do sidea ijai hubangku. (bd. 8:1; 1 Mus. 3:6.) 6:7 Tetapi mereka itu telah melangkahi perjanjian di Adam, di sana mereka telah berkhianat terhadap Aku.
6:8 Gilead ai ma huta ni halak sihorjahon hajahaton, gok bokas ni daroh. 6:8 Gilead adalah kota para penjahat, penuh dengan jejak darah.
6:9 Songon panamun na manggompangi halak, sonai do hulanan ni malim-malim; mamunuhi do sidea bani dalan na laho hu Sikem, tongon, mangkorjahon hasamboron do sidea. 6:9 Seperti gerombolan menghadang demikianlah persekutuan para imam; mereka membunuh di jalan ke Sikhem, sungguh, mereka melakukan perbuatan mesum.
6:10 I Betel huidah do na majangin ijai, ijai do parriah-riahon bani Efraim, hona butakan do Israel. (bd. 5:3.) 6:10 Di antara kaum Israel telah Kulihat hal-hal yang mengerikan; di sana ada Efraim bersundal dan Israel telah menajiskan diri.
6:11 Ho pe ale Juda, sisabion ma! (Joel 4:13; Joel 4:1.) 6:11 Juga bagimu, hai Yehuda, telah ditentukan penuaian: Apabila Aku memulihkan keadaan umat-Ku,
<< Hosea 5 Hosea 7 >>