Hosea 3

3:1 Dob ai nini Jahowa ma hubangku: Laho ma use, haholongi ma sada naboru, na mangkaholongi dalahi na legan, siparbangkis, usih songon Jahowa na mangkaholongi bangsa Israel, age pe marbalik sidea bani Naibata na legan anjaha rosuh bani kuei na maragu buah anggur. (bd. 1:2.) 3:1 Berfirmanlah TUHAN kepadaku: “Pergilah lagi, cintailah perempuan yang suka bersundal dan berzinah, seperti TUHAN juga mencintai orang Israel, sekalipun mereka berpaling kepada allah-allah lain dan menyukai kue kismis.”
3:2 Jadi huboli ma ia bangku arga sapuluh lima sekel pirak ampa sada satongah homer andolei. 3:2 Lalu aku membeli dia bagiku dengan bayaran lima belas syikal perak dan satu setengah homer jelai.
3:3 Jadi ningku ma hubani: Maningon dokah do ho marianan rap pakon ahu, ulang marbangkis, ulang mardalahii, ahu pe sonai ma bam. 3:3 Aku berkata kepadanya: “Lama engkau harus diam padaku dengan tidak bersundal dan dengan tidak menjadi kepunyaan seorang laki-laki; juga aku ini tidak akan bersetubuh dengan engkau.”
3:4 Ai maningon dokah do halak Israel marianan, seng marraja atap markopala, seng manggalang atap martugu, seng mar-Epod atap mar-Terapim. (bd. 10:3; 1 Mus. 31:19; 2 Kron. 15:3.) 3:4 Sebab lama orang Israel akan diam dengan tidak ada raja, tiada pemimpin, tiada korban, tiada tugu berhala dan tiada efod dan terafim.
3:5 Dob ai mulak ma use halak Israel, anjaha pindahan ni sidea ma Jahowa, Naibata ni sidea, ampa si Daud, raja ni sidea ai, anjaha roh sidea marhabiaran mangayaki Jahowa ampa hatuahonni ai bani panorang parpudi. (Jes. 2:2-5; Jer. 30:9, 21, 22; Hes. 34:23, 24.) 3:5 Sesudah itu orang Israel akan berbalik dan akan mencari TUHAN, Allah mereka, dan Daud, raja mereka. Mereka akan datang dengan gementar kepada TUHAN dan kepada kebaikan-Nya pada hari-hari yang terakhir.
<< Hosea 2 Hosea 4 >>